Πως συντηρούμε τα κοσμήματά μας

Δεν είναι λίγες οι φορές που πολλοί πελάτες με ρωτάνε αν τα σκουλαρίκια που μόλις αγόρασαν θα μαυρίσουν ή αν πειράζει να τα φορούν στο κολυμβητήριο.

Στο παρακάτω κειμενάκι, θα σας βοηθήσω με διάφορα tips να συντηρήσετε τα κοσμήματα σαν καινούργια.

Οδηγίες συντηρήσεις:

  1.  Όλα τα μέταλλα όταν έρχονται σε επαφή με τα μικροσωματίδια της ατμόσφαιρας, οξειδώνονται. Δηλ. μαυρίζουν. Μπορούμε να τα προστατέψουμε έχοντάς τα αποθηκευμένα στις αρχικές συσκευασίες που τα αγοράσαμε ή μέσα σε μπιζουτιέρα. Διάφορα προϊόντα καθαρισμού πωλούνται στο σούπερ μάρκετ & είναι ειδικά γι αυτή την δουλειά. Θα τα βρείτε είτε σε μορφή κρέμας, είτε σε υγρή μορφή. Η υγρή σύσταση είναι ιδανική για κοσμήματα με πέτρες & κρυστάλλους.
  2. Αποφεύγουμε να κάνουμε εργασίες φορώντας κοσμήματα. Είναι πολύ πιθανό κάποιο να χαραχτεί ή να αλλοιωθεί από κάποιο χημικό υλικό (π.χ. χλωρίνη)
  3. Όταν ετοιμαζόμαστε, πρώτα ντυνόμαστε, βαφόμαστε κλπ και στο τέλος φοράμε τα κοσμήματά μας. Αποφεύγουμε την επαφή τους με προϊόντα τύπου λακ, κρέμες σώματος, αρώματα κ.ά.
  4. Αποφεύγουμε τις αθλητικές δραστηριότητες καθώς & την επαφή τους με το χλώριο, γιατί είναι πολύ πιθανό να θαμπώσουν οι πέτρες ή να χαραχτεί το μέταλλο.